Hvem er jeg?


Mit navn er Helle Lundsteen Holm. Jeg er født i 1959, og bor sammen med min mand i Nykøbing Sjælland.


Min mand og jeg har 3 voksne børn, og indtil videre 4 skønne børnebørn.


I mit lange arbejdsliv var jeg beskæftiget med kundekontakt indenfor porcelæn / keramisk kunst, den grafiske branche, turisme og som voksenvejleder.


Min inspiration til maleriet har jeg fået via familien, og som livet har formet sig, så blev det først sent i livet, at jeg for alvor begyndte at male mine malerier.


Jeg maler abstrakt og helst fyldt med glade og løsslupne farver.


Jeg har bl.a. modtaget undervisning af billedkunstnerne

Niels Frank, Svenstrup J.

Lars Kristian Hansen, Risskov

Hanne Bang, København 


Det er dog især i familiens regi, at jeg først og fremmest har hentet min læring:Min mor var porcelæns- og fajancemaler fra Den Kgl. Porcelainsfabrik, i første omgang indenfor fajancen, hvor stellet Tranquebar og kunst-serien Tenera var det primære. Senere kom hun til afdelingen med Kurant kunst vaser, hvor især blomstermotiverne blev en stor del af hendes malerarbejde.

 

Min far var drejer i stentøjsafdelingen på Den kgl. Porcelainsfabrik. Han medvirkede ofte ved skabelsen af keramikernes store værker som f.eks. ”Foden” af Peter Brandes på Mineralvandsgården ved Tuborg Havnevej og ”Sct. Jørgen og Dragen” af Steen Lykke Madsen på Torvet i Holstebro.

 

Min morfar var i sit civile liv beskrevet som en ung lovende kunstmaler, som med sit staffeli og malergrej under armen gerne tog ud i naturen for at male landskaber / naturalistisk. Han deltog blandt andet på Kunstnernes Efterårsudstillinger med flere værker i årene 1944-1945-1946 og 1948 (ref. side 174 i bogen fra I DO ART Books: "Kunstnernes Efterårsudstillinger 120 år", Poul Hendriksen).

 

Min mormor var en meget dygtig husflidskunstner indenfor alle mulige genrer, som f.eks. porcelæns-maling, perlesyning, hækling, strikning, syning, knytning og broderi. Hun delte gerne ud af sin store erfaring og kreativitet til alle os børnebørn, når vi kom på besøg.

 

Familien, - dog især min mand, min sjæleven. Ord kan slet ikke beskrive, hvor meget hans inspiration og opbakning betyder for mig.