Hvem er jeg?


Mit navn er Helle Lundsteen Holm, og jeg bor sammen med min mand i Nykøbing Sjælland.


I mit lange arbejdsliv har jeg været beskæftiget med kundekontakt indenfor porcelæn / keramisk kunst, den grafiske branche, turisme og som voksenvejleder.


Min inspiration til maleriet har jeg først og fremmest fået via familien, og som livet har formet sig, så blev det altså først i de senere år, at jeg for alvor er begyndt at male mine malerier, og senest også udstille dem.


Jeg maler abstrakt og helst fyldt med glade og løsslupne farver. Der sniger sig ofte et mønster af en slags med på værket, hvor farverne får lov til at bolte sig på livet løs.


Jeg har med stor taknemlighed modtaget undervisning af billedkunstnerne

Mette Rishøj

Jonas Pihl

Lars Kristian Hansen

Hanne Bang 

med flere.


Det er dog især i familiens regi, at jeg først og fremmest har hentet min læring:


Min mor var porcelæns- og fajancemaler fra Den Kgl. Porcelainsfabrik, i første omgang indenfor fajancen, hvor stellet Tranquebar og kunst-serien Tenera var det primære. Senere kom hun til afdelingen med Kurant kunst vaser, hvor især blomstermotiverne blev en stor del af hendes malerarbejde.

 

Min far var drejer i stentøjsafdelingen på Den kgl. Porcelainsfabrik. Han medvirkede ofte ved skabelsen af keramikernes store værker som f.eks. ”Foden” af Peter Brandes på Mineralvandsgården ved Tuborg Havnevej og ”Sct. Jørgen og Dragen” af Steen Lykke Madsen på Torvet i Holstebro.

 

Min morfar var i sit civile liv beskrevet som en ung lovende kunstmaler, som med sit staffeli og malergrej under armen gerne tog ud i naturen for at male landskaber / naturalistisk. Han deltog blandt andet på Kunstnernes Efterårsudstillinger med flere værker i årene 1944-1945-1946 og 1948 (ref. side 174 i bogen fra I DO ART Books: "Kunstnernes Efterårsudstillinger 120 år", Poul Hendriksen).

 

Min mormor var en meget dygtig husflidskunstner indenfor alle mulige genrer, som f.eks. porcelæns-maling, perlesyning, hækling, strikning, syning, knytning og broderi. Hun delte gerne ud af sin store erfaring og kreativitet til alle os børnebørn, når vi kom på besøg.

 

Familien, - dog især min mand, min sjæleven. Ord kan slet ikke beskrive, hvor meget hans inspiration og opbakning betyder for mig.